GPS Escape-tocht


Herbeleef 11 januari 1944; de dag waarop een Amerikaanse bommenwerper neerstortte in de weilanden rondom Berkum.   Zoek, puzzel, denk, loop en ontdek hoe je vandaag de dag nog kunt zien waar de Berlin Ambassador  is neergestort.

Deze activiteit heeft een duidelijk begin en eind en de verhaallijn laat de kinderen eerst samenwerken en puzzelen met geheime aanwijzingen om vervolgens, tijdens het lopen van een tochtje met een GPS toestel tot een steeds specifieker wordend einddoel te komen; dé plek waar in de tweede wereldoorlog een bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht is neergestort.

Eenmaal terug sluiten we af met een groepsfoto en mogen de kinderen een stoer aandenken mee naar huis nemen...


Uitdaging

Zodra je aankomt op het terrein stap je gelijk in het verhaal dat centraal staat.


Gebruik de beschikbare informatie en voorwerpen uit een oude pilotenkoffer om geheime of versleutelde aanwijzingen 

te ontcijferen zoals in een escaperoom. Uiteindelijk ontdek je samen het coördinaat van de plek waar onze eerste tussenstop is. Hier lopen we naar toe door gebruik te maken van het GPS-toestel en aangekomen op deze geheime plek zoeken we aan de hand van een eerder ontcijferde aanwijzing naar de plek waar een bericht voor ons ligt...

 

Op een onverwachte wijze vinden we uiteindelijk onze weg naar dé plek waar het vliegtuig uiteindelijk zijn noodlanding heeft moeten maken.

 

Educatie

Gezonde voeding en educatief speelgoed; verantwoorde keuzes zijn tegenwoordig een hot-item. 

Alleen zijn ouders hier regelmatig enthousiaster over dan de kinderen zelf.

 

Deze activiteit vertelt het waargebeurde verhaal over het neerstorten van de 'Berlin Ambassador', een bommenwerper die tijdens WO2 neerstortte in een weiland nabij Berkum.

 

Er is veel bekend van dit vliegtuig, zijn missie en de bemanning. Door in te spelen op de fantasie en het inlevingsvermogen van kinderen worden zij spelenderwijs meegenomen in een geschiedenisles over de WO2. Door enkele tastbare elementen wordt inlevingsvermogen gekoppeld aan de realiteit van vandaag de dag. 

 

Outdoor

Kinderen gaan buiten graag dingen ontdekken en op onderzoek uit.

Hoewel kinderen steeds meer tijd achter een 'scherm' doorbrengen, zijn zij eenmaal buiten al snel in hun element. Zeker in een bos is veel te zien en te beleven en is er ruimte om te rennen en samen avonturen te beleven. 

 

Tijdens een verjaardagsfeestje is het fijn om naar buiten te gaan. De opwinding die een dergelijke gebeurtenis met zich meebrengt kan hier vrijuit zijn weg vinden en de kinderen kunnen zich ontladen doordat ze buiten tevens fysiek actief zijn.

 

Maar.....  
Natuurlijk kán het ook slecht weer zijn. Mijn ervaring is dat wij dit als volwassenen vaak een groter probleem vinden dan de kinderen zelf, mits zij wel goed gekleed zijn! In nadere informatie ontvang je advies over de kleding...

De ervaring heeft geleerd dat een beetje regen en wind de activiteit niet in het water doet vallen.  Mocht het weer té extreem zijn of lijken te worden, dan overleggen we of verplaatsen naar een ander moment wenselijk is.
Ik zorg dan dat we op zeer korte termijn een alternatieve afspraak kunnen maken.


Doelgroepen

De basis van deze activiteit is in principe voor alle leeftijden geschikt, minimale eis is dat de kinderen al goed kunnen (begrijpend) lezen, wat doorgaans vanaf 8 jaar oud is.

Afhankelijk van de doelgroep kan ik de algemene moeilijkheidsgraad en het begin van de activiteit (het ontcijferen van informatie en aanwijzingen zoals in een escaperoom) aanpassen aan de leeftijd van de groep. 

Bekijk samen met jouw kind of het thema en het verhaal hem/haar aanspreekt, want hierop is zowel de activiteit als geheel, als de opdrachten op zich gebaseerd.  

 

Ook voor (jong) volwassenen 

Zoals je hierboven kunt lezen heb ik een aantal verschillende niveaus waarop ik de activiteit kan aanbieden.

Zo maak ik de activiteit ook uitermate geschikt voor pubers, of als activiteit voor een kleinschalig teamuitje.

 

 

Groepsgrootte

De groepsgrootte is in principe tot zes kinderen. Door met maximaal zes kinderen deel te nemen heeft iedereen tijdens de activiteit voldoende 'ruimte' voor zijn/haar inbreng.   In overleg kan ik de activiteit voor meer kinderen geschikt maken.

 

 

 

 

Beschikbaarheid en prijs

De activiteit duurt pakweg 3 / 3,5 uur.

 

 

Locatie 

We verzamelen op mijn vaste 'uitvalsbasis' aan de Bergkloosterweg in Berkum / Zwolle

Pauze

Halverwege de tocht houden we even pauze. Bij mij ben je vrij om hiervoor eigen eten en drinken mee te nemen.
Ik heb altijd koffie, thee, ranja en water bij mij die vrij gebruikt mogen worden.

 

Aanvullend programma?  

Regelmatig kiezen klanten ervoor om de GPS Escapetocht te combineren met broodjes bakken boven kampvuur als afsluiting.  Samen met het bij aanvang eventueel vieren van de verjaardag bij mij op locatie ontstaat zo toch een soort programma.



GPS Escapetocht in beeld en woord:

Bij de verschillende voorbeelden staat de leeftijd van de doelgroep beschreven!


Sara gaat als verjaardagsfeestje op GPS Escapetocht met haar vriendinnen.
[ Meiden 11/13 jaar ]


Alexander, Daan en Luyte nemen hun hockeyteam mee op avontuur!

[ Jongens 8 en 9 jaar oud ]


Reinder's kinderfeestje; de GPS Escapetocht.
[ Jongens en meiden 6 jaar oud ]


Lente combineert de GPS Escape-tocht met haar passie voor outdoor activiteiten.

[ Jongens en meiden van 11 tot 13 jaar ]

 

 

Chantal over de feestmiddag om maat voor haar dochter Lente:

"Lente wilde graag een leuk buitenfeestje met iets van een puzzeltocht en een fysieke activiteit én broodjes boven een kampvuur..! En Frank heeft al deze wensen in een prachtig feestje kunnen combineren! We begonnen met een escaperoom in de blokhut, daarna een gps-puzzeltocht, waarna bij terugkomst een stoere touwbaan in de bomen was bevestigd en het kampvuur al brandde! Goed verzorgd en met aandacht voor alle kinderen, een aanrader! "



Meer informatie?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Meer referenties op de pagina met ervaringen van klanten.