Vaak gestelde vragen:          Slecht weer

 

Er is een Zweeds spreekwoord dat zegt “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” oftewel “Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”.  Naar buiten dus, ongeacht het weer!

Nu is dit misschien wat kort door de bocht, maar het dekt wel een groot deel van de lading. Mijn ervaring is namelijk dat wij als volwassenen ons druk maken over het weer, maar dat kinderen een regenbui totaal niet bezwaarlijk vinden. Tenminste.... mits zij goed gekleed zijn en het niet koud krijgen of kletsnat worden.

Natuurlijk geef ik passend en een dag van te voren concreet advies over de geschikte kleding per activiteit of feestje zodat ook de ouders van uitgenodigde kinderen weten hoe zij hun kinderen moeten kleden!

Uiteindelijk staat veiligheid voorop. Mocht het weer té extreem voorspelt worden of mochten er serieuze en concrete voorspellingen zijn die wijzen op onweer, dan zal de activiteit niet door kunnen gaan. Natuurlijk gaat deze beslissing in overleg en kijken we dan naar een alternatieve datum op korte termijn!

 

 

Zijn er alternatieven bij slecht weer?

Zoals ik hierboven beschrijf is voorbereiding het halve werk. Het komt zelden voor dat ik een feestje moet annuleren vanwege de weersomstandigheden.
Ik heb middelen om ondanks regen, wind, kou en hitte een feestje te kunnen faciliteren en ook feestelijk te laten voelen. 

Maar; veiligheid staat voorop! Mocht er een weeralarm (code oranje of rood) worden afgegeven, mocht er reële kans zijn op onweer of mochten de weeromstandigheden extreme vormen aannemen dan treden we natuurlijk in overleg.

Samen kijken we dan wat het meest wenselijk is;

- Aanpassen van de activiteit en/of locatie.

- Verplaatsen naar een alternatieve datum.

(Mocht verplaatsen problematisch blijken en het vieren van de verjaardag op de afgesproken datum echt wenselijk zijn, dan is er nabij mijn vaste uitvalsbasis een groot terrein onder een viaduct waar wij veilig, droog en vrij van weersinvloeden kunnen afspreken. Alleen de GPS Escapetocht kan dan niet doorgaan, maar kan dan worden vervangen door bijvoorbeeld de wild west escaperoom, want mijn andere activiteiten (op touwbaan na) zijn allemaal geschikt voor deze back-up locatie.)

- Eventueel zie je zelf nog een andere optie?