Verjaardagsfeestje op maat

 

Normaal waar mogelijk, speciaal waar nodig.

 

Begeleiding op maat...

Het verjaardagsfeestje op maat komt voort uit mijn 'Pedagogiek op maat' concept.  
De kern van mijn 'op maat' concept ligt steeds bij de behoefte van het kind. Ook (of misschien wel juist) wanneer dit een specifieke (begeleidings)behoefte betreft die voortkomt uit bijvoorbeeld een gedrags- of ontwikkelingsstoornis, een beperking of overgevoeligheid ben je bij mij dus aan het juiste adres!  We kijken samen naar wat wél mogelijk of nodig is om tot een geslaagde middag te komen.

 

 

Bijzondere doelgroepen bij feestje op maat

Door mijn opleiding en ervaring als sociaal pedagogisch werker en pedagoog kan ik in overleg de activiteit ook geschikt maken voor kinderen met een speciale begeleidingsbehoefte. Van het aanpassen van de activiteit tot het specifiek begeleiden van één van de uitgenodigde kinderen, ik streef ernaar mijn activiteiten voor ieder kind toegankelijk te maken!  

 

Locatie en begeleidingsstijl 

Ook de keuze om mijn feestjes outdoor te maken is geen toevallige. Buiten kan en mag vaak meer dan binnen.  Ik creëer één centrale plek, daaromheen hebben de kinderen letterlijk de ruimte en kan ieder kind ook de ruimte nemen die hij/zij nodig heeft.  
Hierdoor zijn wij als volwassenen niet constant als politieagent de kinderen tot rust aan het manen  en kunnen de kinderen onderling ook de ruimte nemen tot elkaar die zij nodig hebben. 

 

Iedere groep kinderen vraagt om een andere manier van begeleiden, eigenlijk ieder kind op zich. Daarom laat ik na aankomst op mijn terrein de kinderen doorgaans even hun gang gaan, lekker rennen, voetballen of door de bosjes struinen.  Zo kunnen zij even aarden op de locatie en ik van een afstandje alvast een inschatting maken bij de kinderen.

 

Kinderen de ruimte geven om te ontdekken

Op mijn werk vervul ik de functie van coach gezonde opvang, een functie die over meer gaat dan alleen voeding. Één van de gebieden waar ik mij mee bezig houd is risicovol spel. 

Het thema risicovol spel komt ook terug in mijn bedrijf en feestjes:  kinderen de ruimte én het vertrouwen geven om zelf te ervaren, te ontdekken en fouten te mogen maken.
Het verschil tussen een risico en een gevaar is daarbij leidend; kinderen moeten de kans krijgen om een risico te nemen die hen een blauwe plek of schram oplevert, maar worden beschermd tegen een situatie die hen (of anderen) gevaar of blijvend letsel kan opleveren.


Door de kinderen hierin iets vrijer te laten ontstaat tegelijkertijd meer ruimte voor mij om overzicht over de groep als geheel te houden.  Zo houd ik zicht op de dingen die er echt toe doen;  het zien van de behoefte van ieder kind op zich en soms diens non-verbale signalen, sturen op de basisregels  en oog houden voor de veiligheid en welzijn van de kinderen.

  

 

Lastig kiezen?

Ook voor kinderen die gewoon niet zo spraakzaam zijn, lastig kunnen kiezen of eigenlijk niet zo goed weten wat hen leuk lijkt heb ik een passende oplossing om samen tot een leuk feestje te komen. Speciaal voor hen heb ik mijn 'feestje-op-maat-test' gemaakt.  Een laagdrempelige test/spel waarin het kind steeds kiest uit twee heel simpele plaatjes.  Deze keuzes geven mij echter veel informatie om daarna op voort te kunnen borduren.  
Lees meer over deze test:  klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Einde pagina -