Themafeest: de soldatentraining

GEZOCHT:   SOLDATEN (M/V)

Heb jij altijd al eens willen ervaren hoe het is om een echte soldaat te zijn? Dit is jouw kans!

Ik heb een aantal onderdelen geselecteerd die horen bij de opleiding van soldaten, of vaardigheden die staan vermeld in het officiële "Handboek voor de soldaat."  
Hieruit mag de jarige er een aantal kiezen, deze komen als beoordelingscriteria op het soldatendiploma te staan die de kinderen aan het eind van het programma uitgereikt krijgen.

Een aantal opties:

- Stormbaan,
- Leren marcheren, acht geven, salueren en in de houding staan,
- Camouflage schminken volgens de richtlijnen uit het handboek,
- Leren schieten met een (nerf)pistool; staand en liggend vanuit dekking,
- Schutplek bouwen (boshut),
- Zelfverdediging zonder wapens (boksles),
- EHBO bij levensbedreigende verwondingen,
- Bivak bouwen,
- Primitief koken (kampvuurtje),

- Leren verplaatsen door het bos als een soldaat,
- Leren kaartlezen en navigeren.


Impressie
Klik op de foto's of het filmpje om te vergroten!

  

Aftermovie feestje Stan

Aftermovie feestje Mees


Enkele ervaringen


Doelgroepen

 

Zoals bij al mijn diensten en activiteiten lever ik graag maatwerk.
Bij voorkeur kom ik een keertje bij jullie thuis langs om kennis te maken en samen een programma samen te stellen die de jarige op het lijf geschreven is. 
Zo kan ik voor een groep oudere kinderen het niveau opschroeven tot écht uitdagend door bijvoorbeeld een touwbaan op hoogte te bouwen (gezekerd), door tijdens de boksworkshop ook in tweetallen te laten sparren, het schieten met foampijltjes te vervangen door boogschieten en natuurlijk mijn begeleiding af te stemmen op de leeftijd van de kinderen.  Ook zouden we dan tegen het eind van de middag kunnen afspreken waardoor een deel van het programma in de schemer of donker plaatsvindt; extra spannend!!

En wat dacht je voor tieners van een nachtje overnachten in een bivak? Deze leeftijd vind het stiekem nog wel leuk om een verjaardagsfeestje te houden, maar dan moet het wel écht stoer zijn, met voldoende ruimte om gewoon samen te 'chillen'.
De sfeer blijft hetzelfde, maar ik haal de in meer of mindere mate aanwezige fantasie van 'soldaatje spelen' er volledig af en laat het meer een stoere outdoor belevenis rond het kampvuur worden. Misschien zelfs een nachtspel? In elk geval letterlijk een 'slaapfeestje' om nooit te vergeten! 
(Ouders kunnen desgewenst overnachten in mijn caravan of tent)
(Door mijn scouting- en kampeerervaring ook geschikt in herfst of winter, mits geen nachtvorst)

 

Tegelijkertijd is dit ook een thema die voor jongere kinderen zeer geschikt is. De meeste activiteiten uit mijn aanbod zijn gericht op kinderen vanaf tenminste 7 á 8 jaar oud, maar dit themafeestje kan natuurlijk perfect gebruikt worden voor een groep 4 jarigen...  We zouden dan bijvoorbeeld kunnen gaan camouflage schminken, hutten bouwen, eenvoudige touwbaan, beestjes zoeken, schieten met de foampistooltjes of broodjes bakken.

Kortom;  écht een thema voor een " Feestje op Maat! "

 

 

 

Interesse?

 

Enthousiast geworden en/of nieuwsgierig naar de mogelijkheden? 
Neem geheel vrijblijvend contact met mij op om te informeren naar de mogelijkheden!!

 

Hoewel zeer afhankelijk van de gemaakte keuzes en aantal kinderen, zal gemiddeld genomen dit themafeestje ergens om en nabij  de  €17,50 / €20,00 per kind kosten en  3 tot 4 uur duren*.


 

 

 

 

 

 

 

 

 --- Pagina einde ---